UTP mrežni kablovi

UTP mrežni kablovi koriste se za LAN  prenos podataka u mrežnim uređajima. Mrežni kabl obično ima 8 provodnika ili 4 parica – žica okruženih plastičnom izolacijom,se koriste za različite namene, povezivanje TV risivera i smart televizora na internet, serverske sobe, za IPTV, mrežne štampače i mnoge druge mrežne uređaje.

  • Mrežni kabl kategorija CAT6 i CAT7 idealni su za polaganje mrežnih kablova u zidove, kanalice, rek ormane…
  • Ethernet mreže: UTP kablovi se najčešće koriste za povezivanje računara i drugih mrežnih uređaja koji rade u lokalnoj mreži (LAN).
  • IP Video nadzor: kablovi se koriste za prenos video signala kod kamera za video nadzor i snimača.

UTP (Unshielded Twisted Pair) postoje u varijanti za unutrašnju i spoljnu upotrebu. U ponudi su i kablovi sa sajlom.

Kablovi su podeljeni po kategoriji, od CAT-1 do CAT-7. Kategorije se koriste za određivanje maksimalne brzine prenosa mrežnih podataka i maksimalne dužine kabla. Kategorija 5 i 5e su najčešće korišćene za Ethernet mreže, dok su kategorije 6, 6a, 7 i 7a korišćene za mreže sa većim propusnim opsegom.

Dužina UTP mrežnog kabla može varirati od nekoliko metara do nekoliko stotina metara, ali preporučuje se da se za Ethernet mreže koristi kablovi sa dužinom od ne više od 100 metara.

Potrebna Vam je manja količina kompjuterskog mrežnog kabla, a svi Vam nude samo pakovanje od 305 ili 500 metara? Kod nas može i na metar!

U ponudi imamo najkvalitetnije bakarne kablove sa kvalitetnom izolacijom indoor za unutrašnju montažu i  outdoor spoljne kablove sa sajlom za vazdušnu moontažu i bez. U ponudi su kablovi sa Halogen free izolacijom LSZH.

Prikazani svi od ukupno 14 rezultata

Prikaz cene
0