Motor za kapiju

Pre ili kasnije naći ćete se pred kapijom ili garažnim vratima i odlučiti da je možda vreme da promenite svoju rutinu neprekidnog ulaska i izlaska iz automobila, tako što ćete se opredeliti za neko rešenje automatizacije.

Motorizvovane kapije su idealno rešenje za sve one koji su u žurbi i ne žele da gube dodatno vreme za otvaranje/zatvaranje kapije. U našem asortimanu nudimo motore za kapije koji će vam omogućiti da smanjite vreme čekanja ili olakša upravljanje teških kapija.

Kako odabrati odgovarajući motor za kapiju

Važno je razlikovati da li će motor biti instaliran u privatnom stambenom kontekstu, na lokaciji sa velikim nivoima pristupa kao što je stambeno javno ili industrijsko okruženje.

Za privatnu kuću, zaista možete izabrati jednostavniji i manje moćan motor, privilegirajući optimizaciju raspoloživog prostora.

U međuvremenu, za električnu kapiju u stambenom okruženju zgrada, koja će se koristiti više puta tokom dana, neophodno je profesionalnije i otpornije rešenje motora za automatsku kapiju.

Za industrijsku ili javnu ustanovu, gde će se kapija koristiti više puta tokom dana, a često i tokom noći, poželjniji je poseban mehanizam motora za kapiju koji može da garantuje optimalnu efikasnost.

U slučaju intenzivne upotrebe preporučuje se motor od 24 V, jer može da izdrži velika radna opterećenja.

Drugi aspekt koji treba razmotriti zapravo predstavljaju dva različita elementa: nagib klizne kapije, težina i struktura kapije ili vrata.

Ako vaša kapija ima nagib više od 3% onda je potrebno proveriti karakteristike motora za koji se opredeljujete koja je njegova maximalna skala nagiba kapije + težina.

I u ovom slučaju, dimenzije, težina i struktura kapije ili vrata očigledno će voditi odluku koji motor za kapiju odabrati. Nakon što smo identifikovali tip motora (za klizne kapije ili vrata), sledeći korak je odabir verzije modela na osnovu dužine, težine i učestalosti upotrebe.

Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, tu je izbor dizajna sistema za automatizaciju: niz privlačnih dizajna za različita stambena, javna ili industrijska okruženja čini ovu odluku mnogo lakšom.

Usluga ugradnje motora za kapije dostupna je na teritoriji cele Srbije.

Prikazani svi od ukupno 30 rezultata

Prikaz cene
0